1 LASERCUTTING  

  2 ASSEMBLAGE  

  3 MONTAGE  

Deze pagina is niet beschikbaar op mobiel. Bezoek deze pagina op pc of tablet.

PARTNERS

UGent, IDC, OCMW Kortrijk

TAGS

Idee generatie | Prototyping | Lasercutting

  SEEDHOUSE  

  2014  

PROJECTS

URBAN FARMING

Binnen de sociale woonwijk 'De Venne' in Kortrijk wordt heel sterk ingezet op urban farming. Bewoners telen er zelf hun groenten, fruit en kruiden op hun balkon en in de naburige volkstuintjes. Met het SeedHouse project willen we het community-gevoel binnen deze wijk verder aanwakkeren. Na de geoogste vruchten kunnen ze ook de zaden ervan delen via dit 'one-way-sharing-platform'.

© Jonas Callewaert 2015 - All rights reserved

Home   |   About   |   Projects   |   Contact

 

  LOCKED  

  UNLOCKED  

ONE-WAY-SHARING-PLATFORM

Bokaaltjes met zaden worden in de zeshoekige compartimenten van de honingraatstructuur geplaatst. Magneten op het achterpaneel trekken de bokaaltjes aan zodat deze volledig verzonken zitten in de structuur. Om de bokaaltjes terug te verwijderen trekt een eenvoudige bout-sleutel het achterpaneel naar voren zodat de bokaaltjes terug boven de rand van de structuur uitsteken. 

LASERCUTTING PRODUCTIE PROCES

Dit product werd ontworpen met het oog op een eenvoudig DIY-productie. Op enkele basis bewerkingen na kan het volledige product worden gelasercut uit enkele platen multiplex. De plannen voor herproductie werden gedeeld op het populaire DIY-platform instructables

  PRODUCT VIDEO